Túrák az alvó vulkánok földjén

Többnapos osztálykirándulás
Az alábbi programok közül minden csoport kiválaszthatja azokat, amelyek a leginkább elnyerik a tetszésüket, hogy egy felejthetetlen kirándulásban legyen részük.

Túrák az alvó vulkánok földjén

Többnapos osztálykirándulás
Az alábbi programok közül minden csoport kiválaszthatja azokat, amelyek a leginkább elnyerik a tetszésüket, hogy egy felejthetetlen kirándulásban legyen részük.

A célközönség

Túrák az alvó vulkánok földjén

A látnivalókból egy kis ízelítő: Szent Anna tó és Mohos tőzegláp ikervulkánok kráterei, Tusnádfürdő, csíkszentimrei Büdösfürdő, Kirulyfürdő, Zsögödfürdő, Szentegyháza, Homorodfürdő, Hargita. 

A kirándulás és programajánlatok legalább 40 fős diákcsoport és 3 kísérőtanár esetében érvényesek. A programcsomagból bármi választható az igénylő intézmény által, ami belefér a kirándulás időtartamába.

Programvariáció

Látnivaló

Akár 4 nap

A programok

Látnivalók

Kossuth szikla gyalogtúra – hegyi ösvényen. Az 5,4 km hosszú, közepesen nehéz túra oda-vissza út esetén, tapasztalt vezetővel. Piricske hegyi üdülő hegyi úton, majd sárga háromszög turista jelzés, majd tisztáson a Kossuth – szikláig. Túra időtartama: 3 óra. 

Kerékpáros program a Mountain Rest panziónál. A hegyi kerékpár ösvényen, időméréssel, az 5 mountain bike igénybevételével, a csoport számára, staféta-szerűen, feladatos verseny szerveződik. Elindul egy játékos kerékpáron az egyik csapatból, fej, térd, hátgerinc és térdvédővel. A tereppályán feladatok várnak rá, amit hibátlanul kell teljesíteni. A vetélkedő végén kiértékelő lesz és díjazás. Program időtartama: 2 óra.

Hargitafürdői gyalogtúra. Hargitafürdő – TV relé – Csícsói-Hargita csúcs. Csícsói-Hargita csúcs meghódítása (1759 m), a Hargita vulkáni építményeinek betekintése, csoport és panoráma képek készítése. Visszaúton a Bagoly-kő (1679 m), kilátó szikla megmászása. Autóbusszal közlekedés Piricske – Hargitafürdő – Piricske szakaszon. Közepesen nehéz túra. Időtartam: 4 óra.

Hargitafürdői mofetta meglátogatása. Hargitafürdő bejárása, ismerkedés a település múltjával. A hegyi üdülő (antropikus látványosságok megtekintése) felfedezése gyalogosan. Könnyű túra. Időtartam: 1 óra.

Élőcsocsó. A Mountain Rest műgyepes pályáján. Az ismert gyerek és ifjúsági asztali játék makro méretben, élőben. Csapatok alakulnak, felszerelés biztosítva. Program időtartama: 50 perc.

Focimérkőzések. A Mountain Rest műgyepes sportpályáján. Rövid villámbajnokságok. Csapatok alakulnak, felszerelés biztosítva. Program időtartama: 1,5 óra.

Esti szabadidős programok. A Mountain Rest műgyepes pályáján. Tollaslabda lányoknak, lábtenisz fiúknak, valamint floorball közkívánatra. Csapatok alakulnak, felszerelés biztosítva. Program időtartama: 1,5 óra.

Akadálypálya verseny. A Mountain Rest panzió környékén. A játék lehetőséget ad a Piricske hegyi üdülő település megismerésére. Program időtartama: 2 óra.

Autóbuszos kirándulás Csíkszeredába és környékére. Útvonal: Piricske – Csíkszereda – Csíksomlyó – Madéfalva – Csíkcsicsó. Idegenvezetés a kirándulás alatt. Kirándulás időtartama: 5 óra.

Ládarakás vagy Hargitafürdői Balu kalandpark. Toronyépítés sörösládákból / rekeszekből, ipari alpinista segédletével, ipari alpinizmus felszerelés biztosítva. Ha nem lehetséges a ládarakás, akkor a csoport Hargitafürdőn a Balu Kalandparkban próbálja ki a bátorságát és egyensúly érzékét. Program időtartama: 4 óra.

Csíkcsicsói / Madéfalvi közösségi ház. Csíkcsícsói hasonló korosztályú diákokkal közösen, iskolalátogatás, kürtöskalács sütés, népzene hallgatás, néptánc a magyar és székely diákok vegyesen. Szekerezés a közösségi ház környékén. A programok forgószínpad-jelleggel zajlanak. Autóbusszal utazik a diákcsoport Piricske és a Közösségi ház között. Program időtartama: 5 – 6 óra.

Egész napos tematikus, autóbuszos kirándulás. Kirándulás időtartama: 11 – 12 óra.

Szállásajánlatok

Szállás és étkezés a piricskei Hegyi Pihenő panzióban: (teljes ellátás)

A szállás 44 fő befogadására alkalmas a piricskei Hegyi Pihenő panzió, 2 ágyas + pótágyas szobákban, 4 éjszaka. Étkezés ugyanott: reggeli, napközben szendvicsebéd, vacsora harmadik fogással.

A teljes kirándulást állami támogatásból szervezzük meg,

így még önrész befizetésére sincs szükség.

Ha felkeltettük az érdeklődését, akkor hívjon bennünket bátran:

Kocsis Dániel: 70/3111512 vagy dr. Ulbert Mónika: 70/3264855

Ha inkább e-mailt írna: info@hatartalanul.hu

A szervezéssel más dolga nem is lesz.